jakten på raet nasjonalpark

Enten du ønsker å la en undervannsdrone være dine øyne eller bli med under vann selv, så er denne opplevelsen en oppdagelsesferd av de sjeldne. Under havoverflaten i Raet nasjonalpark skjuler det seg en naturrikdom som byr på et myldrer av farger og liv, og jo nærmere du kommer, jo sterkere blir opplevelsen av dette vakre undervannsriket. Hele 98% av Raet nasjonalpark ligger under vann, og det sier seg selv av vi da må bevege oss nedover for å virkelig oppleve parken slik den fremstår i dag. Boken om Raet beskriver disse 98% av nasjonalparken som en skattekiste, og det er denne vi ønsker å åpne og vise til våre gjester.

Fridykking er en fantastisk aktivitet som gjør at man kan bevege seg vektløst i sjøen uten å måtte ta hensyn til komplisert utstyr og tekniske begrensninger. Med en tett drakt, maske og svømmeføtter, glir du inn i elementet på en behagelig måte, og du har selv kontroll over opplevelsen ved å ta i bruk pusten og bruke lungene dine som luftreserve. Fridykking er for alle, og man skal kunne utøve sporten i eget tempo. Poenget er ikke å utfordre kroppen, men å være nær naturen!

Raet nasjonalpark er et område som strekker seg fra Lyngør til Valøyene utenfor Fevik, og den aller største delen av parken befinner seg under vann. Det er en endemorene formet av den siste istiden som danner nasjonalparken slik den fremstår i dag, og dette alene er et meget interessant samtaleemne. Men i denne jakten på Raet, skal vi bevege oss under vann og se på livet som befinner seg der.

 

Foto: Frivannsliv

Foto: Frivannsliv

 

bli med å oppleve de 98% av nasjonalparken som ligger under havoverflaten, og la deg facsinere av det artsrike plante- og dyrelivet som hører denne verden til.

Velkommen til raet nasjonalpark!

 


 
 
Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock

Foto: Raet Sørlandets nasjonalpark

Foto: Raet Sørlandets nasjonalpark

Foto: Ole Jonas Kverndal

Foto: Ole Jonas Kverndal