havfiske med tommy egra

Tommy Egra anses som en av Norges fremste sportsfiskere og han samarbeider med Kote Null som fiskeekspert og guide. I tillegg er han skribent og fotograf, og driver mye med skriving av artikler og filming i Skandinavia. Tommy er oppvokst på Borøya, og fisket sine første fangster som ung gutt under Hagefjordbrygga. Han kan tilby nesten alle former for tilrettelegging og guiding langs kysten.

Et kurs med Tommy kan være alt fra teoretisk gjennomgang av fisketeknikker og oversikt over fiskeplasser, til tungt havfiske på flere hundre meter på jakt etter stortorsk, brosme og lange.  Siden vi holder til i Aust Agder, er det normalt sett lett til middels tungt fiske som er mest aktuelt, men vi legger også opp kurspakker helt etter kundenes spesielle ønsker.

Les mer om forskjellige typer fiskekurs under.

tommy-kveite-dupp.jpg
 
 

Sjøørretfiske fra land eller båt:

Sesong fra februar – juni / oktober til november

Høysesong mars – mai

 

Sjøørretfiske kan foregå fra båt eller fra land. De fleste foretrekker å bruke båt som fremkomstmiddel, og variere plassene i løpet av dagen. Bil er alternativet. Kurset vil bestå av en kort teoretisk del og utstyrsgjennomgang (1time). Deretter er det ut på fiskeplassen og prøve seg på havets sølv. 

Kurset krever ingen forkunnskaper, har lav stressfaktor og gir gode muligheter for pauser og individuell tilpassing. Guiden er med hele turen og gir tips og råd.

 

Kystfiske fra land

Sesong – helårs

Høysesong fra april – september

 

Kystfiske fra land er et artsbasert fiskekurs hvor vi fokuserer på å utnytte mulighetene i havet og lære seg de viktigste teknikkene til hver område og fiskeslag. Kurset vil bestå av en kort teoretisk del og utstyrsgjennomgang (1time). Deretter er det ut på fiskeplassen og prøve seg frem og finne fisken. 

Kurset krever ingen forkunnskaper, har lav stressfaktor og gir gode muligheter for pauser og individuell tilpassing. Guiden er med hele turen og gir tips og råd.

 

Lett havfiske

Sesong – helårs

Høysesong fra april – oktober

 

Lett havfiske eller fjordfiske som det også kalles, foregår fra båt innaskjærs. Fisket er artsbasert slik at kundene får prøve seg på forskjellige teknikker som gir spesifikke arter. Etter en kort teoretisk del og utstyrsgjennomgang (1time), går kundene ut i sine båter, mens guiden følger på med egen båt. 

Kurset krever ingen forkunnskaper, har middels stressfaktor og gir gode muligheter for pauser og individuell tilpassing.

 

Tungt havfiske

Sesong – helårs

Høysesong fra april – oktober

 

Tungt havfiske foregår fra båt utaskjærs eller i havgapet. Fisket er artsbasert slik at kundene får prøve seg på forskjellige teknikker som gir spesifikke arter. Etter en kort teoretisk del og utstyrsgjennomgang (1time), går kundene ut i sine båter, mens guiden følger på med egen båt. 

Kurset krever ingen forkunnskaper, har middels stressfaktor i liten sjø, men i vind og bølger kan stressfaktoren øke noe. Gode muligheter for pauser.

 


Vi tilpasser alle våre opplevelser etter antall påmeldte og deres ønsker og behov, og det gjelder også her. Send oss en forespørsel og vi vil ta samtalen videre for å sikre en vellykket fiskeopplevelse!

 

Velkommen!


 
 
Langefiske-15.jpg
1ST.NO. Hye Tromoeysund 01-15-41.jpg
svabergfiske-15.jpg
Forsideforslag 8.jpg