Lær deg å dykke på den aller beste måten, hele året! bli med på et grunnleggende kurs og lær deg hvordan du kan få mest mulig ut av denne aktiviteten som garantert vil gjøre deg hekta. fridykking er for alle, og bør virkelig oppleves! bli med å utforske havet på en helt ny måte når vi beveger oss ned under overflaten for se alt det fantastiske som befinner seg der. Fridykking er helt enkelt en magisk opplevelse!

Hvis du har ønsker om å ta bilder, jakte fisk, plukke skjell og krabber eller bare oppleve vektløshet under vann, er fridykking den desidert beste måten å gjøre dette på.
Fridykking foregår med enkelt og trygt utstyr bestående av drakt, svømmeføtter, maske og snorkel. Draktene er varme og svømmeføttene lange, så man kan oppholde seg lenge i vannet, året rundt, og man kommer seg langt av gårde på kort tid. Plutselig føles noen sekunder som flere minutter, og selv om man i første omgang ikke kan holde pusten spesielt lenge, så lover vi at opplevelsen er like fantastisk. Bare det å svømme på vinteren når vannet er på sitt klareste, det er en opplevelse i seg selv. Samtidig er læringskurven bratt, og du vil fort kjenne at du kan holde pusten lengre etterhvert som du slapper mer av og lærer deg å bevege deg i samspill med det elementet du befinner deg i.

Kurset består av tre deler og strekker seg over to dager;

Dag 1: Teori og øvelser i basseng

Dag 2: Dykking i sjø

Ved behov for OVERNATTING, ta kontakt!

Vi hjelper deg å finne et passende sted å tilbringe helgen!

Datoer for kurs i 2019:

23. og 24. mars

27. og 28. april

10. og 11. august

5. og 6. oktober

2. og 3. november

Pris: 1990 kr. inkludert lån av utstyr

Oppmøte: Risøya Folkehøyskole kl. 10:00

Varighet:

Dag 1: 10 - 19

Dag 2: 10 - 14

Mer informasjon:

Dette kurset gir en CMAS-sertifisering opp til CMAS*** og inneholder teori, bassengøvelser og sjødykk. Kurset er i henhold til Frivannsliv AS sin opplæring i fridykking og Norges Dykkerforbunds CMAS-sertifiseringsstige.

Vår instruktør hjelper deg å få en god start på hobbyen din, der du lærer å dykke med lungene som eneste luftreserve! Under kurset får du grundig innføring i god dykketeknikk og vannfølelse, slik at du allerede da får god fremgang, oppnår rask mestring og blir trygg i sjøen. Du blir kjent med andre deltakere på kurset, og trivselfaktoren skal være høy!

Dette kurset er for de som søker gode naturopplevelser i sjøen og under vann og som ønsker å bruke sjøen på en flott og enkel måte, hele året.

Minimumsalder for dette kurset er13 år og deltakere må være gode til å svømme og trygge i vannet.
Merk at det anbefales å unngå alkohol eller kaffe 24 timer før kursoppstart.

Fridykking som rekreasjon er en fin pustepause fra konkurransesamfunnet, og målet er ikke å finne ut hvem som dykker dypest eller har lengst tid under vann. For fridykkere er fokuset å ha gode naturopplevelser i et avslappet miljø. Det skal være en trygg hobby, der ingen trenger å være bekymret når man er ute i sjøen, og da er det viktig lære seg grunnleggende grensesetting og sikkerhet.

Kursavgiften inkluderer leie av utstyr til basseng og sjødykk, sertifikatavgift og bassengleie. Alt du trenger å gjøre er å møte til oppsatt tid med mat og drikke.

Det finnes mange flotte steder som tilbyr OVERNATTING i området. Kontakt oss for mer informasjon!

Mer om kurset:

Følgende temaer blir gjennomgått under teorien;

 • Menneskets naturlige og fysiologiske tilpasning til vannelementet.

 • Hvordan trykk påvirker kroppen, og hvordan vi forholder oss til dette.

 • Avslapning- og pusteteknikker.

 • Tørrtrening du kan gjøre for å øke dine bunntider.

 • Dykketeknikk og sikkerhet.

 • Forholdet mellom O2 og CO2 i blodet.

 • Antatomi, fysiologi og fysiske fenomen som påvirker både oss og våre omgivelser under fridykking.

 • Hvordan synergieffekter gir deg rask fremgang som nybegynner.

 • Fridykkerutstyret vi bruker.

 • HLR og hypoterm.

 • Teoriprøve.


  Under bassengøvelsene går vi gradvis frem for å sikre først de viktigste og enkleste hensyn vi må ta når vi fridykker. Deretter bygger vi på med detaljer som er nyttig og kunne. Hovedfokuset er å trene opp vannfølelsen og motorikken i vann. Dette gjør vi ved mange ulike øvelser, der vi vanligvis ser stor fremgang hos kursdeltakerne i løpet av denne økten. 

  På sjødykket er det tid for å sette kunnskap og nye ferdigheter ut i praksis! Her får du på deg fullt fridykkerutstyr, og noen øvelser som blir gjort sammen i grupper. Blant annet blybeltedropp og kameratredning. Men stort sett er det fritt frem for å prøve ut fridykking i praksis, med veiledere tilstede.

  I løpet av kurset lærer du alt du trenger for å rekreasjons fridykke på en trygg og effektiv måte. 

  For kursene har vi følgende krav:

  Du må være fylt 13 år.
  Du må være svømmedyktig (kunne svømme minimum 150 meter brystsvømming og 25 meter ryggsvømming).
  Du har avtale med legen din ved eventuelle helseplager av betydning.

  Kursavgiften inkluderer:

 • Leie av alt utstyr

 • Inngang i bsseng

 • Sertfikatavgift  Påmelding er bindende. 

 

fridykking er helt magisk og du vil garantert like det!

Velkommen!


 

Se 360 graders film fra bassengøvelsene på et av våre kurs:

 

på utkikk etter utstyr?

Frivannsliv er best på fridykking!