Per Arild Gjerde på Borøy er en sann kunstner. Hans verktøy er ståltråd og små sakser, og kunstverkene er de vakreste bonsaitrær.

Har du ikke enda oppdaget den fantastiske bonsaikunsten? Eller trenger du hjelp til et allerede eksisterende bonsaiprosjekt? Uavhengig av om du er nybegynner eller viderekommen kan du nå få lære hos en som har drevet med bonsai i over 30 år og som har lang erfaring med å holde kurs og workshops for andre som ønsker å lære denne fascinerende asiatiske tradisjonen!

Les mer om bonsai workshops og kurs under. 

  Dverg rhododendron-bonsai •  Foto: Per Arild Gjerde

Dverg rhododendron-bonsai • Foto: Per Arild Gjerde

Om bonsai:

Bonsaikunsten oppsto for omtrent 1500 år siden i Kina, og i Japan for omlag 600 år siden. Men selv om opprinnelsen er fra Asia, er ikke bonsai forbeholdt Østens vekster slik som mange tror. Denne teknikken, som handler om å dyrke miniatyrtrær i potter, er også meget godt egnet for flere av tresortene og vekstene som vi finner i den norske natur.

Bonsaier er gjerne på størrelse med potteplanter, men har proporsjoner som et vanlig tre, og de utrolig fascinerende skapningene blir til som et resultat av lang tid med gjennomtenkt pleie og stell. Men til tross for at disse trærne ender opp med å bli noe av det flotteste man har sett, så handler bonsai mer om veien til resultatet enn resultatet i seg selv. Det er nemlig respekt for naturen som i høy grad ligger til grunn for denne tradisjonen. Det handler om rettferdighet, klokskap og verdighet, og som en ekte bonsaikunstner skal man sette pris på hvert eneste lille steg i prosessen.

 

Bonsai introduksjon - hva er bonsai i norge?

Bonsai introduksjon er for de som ønsker å høre og lære om bonsai og spesielt hvordan denne tradisjonen utføres i Norge. Her kan man lene seg tilbake med kopp kaffe og høre Per Arild fortelle om sin store lidenskap. Det vil også bli en demonstrasjon der man kan få se hvordan det i praksis arbeides med et bonsaiemne.

 

Dato: 4. juli og 11. juli

Varighet: kl. 18:00-21:00.

Adresse: Fensu Bonsai, Borøyveien 269, 4916 Borøy (på venstre side etter Snaresundbruene når man kommer fra Tvedestrand)

Pris: 300 kr. / person

 

(Merk: Bindende påmelding)

 

Bonsai kurs - nybegynner

Bonsai kurs for nybegynnere er et 8 timers kurs fordelt på to dager der deltakere kan jobbe med sin egen bonsai. Alle deltakerne får tildelt et bonsaiemnet, og nødvendig redskap er tilgjengelig på kurset. 

 

Datoer: 26. og 27. juni

Kursdagene varer fra kl. 17:00 til kl. 21:00.

Adresse: Fensu Bonsai, Borøyveien 269, 4916 Borøy (på venstre side etter Snaresundbruene når man kommer fra Tvedestrand)

Pris: 960 kr. / person

 

(Merk: Maks 8 deltakere og bindende påmelding)

 

Bonsai workshop

Bonsai workshop er for de som ønsker å komme et godt stykke på vei med sitt bonsaiobjekt, og man kan delta på så mange dager man ønsker. Workshop passer for de som allerede har oppdaget bonsai og som enten trenger hjelp til et allerede pågående prosjekt eller ønsker å avansere.

 

Datoer vil komme!

Workshopene varer fra kl. 11:00 til kl. 17:00, og lunsj er inkludert.

Adresse: Fensu Bonsai, Borøyveien 269, 4916 Borøy (på venstre side etter Snaresundbruene når man kommer fra Tvedestrand)

Pris: 990 kr. / person

 

(Datoer for workshop vil komme)


 

Det sies at bonsaikunst gir ro i sjelen og som en bonus blir resultatet noe av  det flotteste man kan finne i en blomsterpotte.

Velkommen!


 
 
 Foto: Per Arild Gjerde

Foto: Per Arild Gjerde

  Japansk lønn-bonsai  • Foto: Per Arild Gjerde

Japansk lønn-bonsai • Foto: Per Arild Gjerde

  Utsikt over Snaresund •  Foto: Per Arild Gjerde

Utsikt over Snaresund • Foto: Per Arild Gjerde

  Acer shisikoshira-bonsai  • Foto: Per Arild Gjerde

Acer shisikoshira-bonsai • Foto: Per Arild Gjerde